Švábska ulica bude tri mesiace slepá, obmedzenie sa týka aj MHD

12.08.2013 Prešov

Prešov 12. augusta (TASR)- Švábska ulica v Prešove bude počas najbližších troch mesiacov slepá. Od štvrtka (15.8.) sa z nej nebude možné dostať na diaľničný privádzač do Košíc a aj na sídlisko Šváby budú môcť vodiči jazdiť len cez Solivarskú ulicu.
„Od tohto štvrtka sa začne uzávierka Švábskej ulice, a to z dôvodu rekonštrukcie križovatky ZVL, takzvanej tretej etapy Nábrežnej komunikácie. Pre vysoké dopravné zaťaženie práve tejto časti je navrhnuté rozloženie dopravy do dvoch obchádzkových trás. Pri oboch bude znemožnený vjazd a výjazd vozidiel na Košickú ulicu práve z tejto Švábskej ulice. Obmedzenie bude trvať do 15. novembra tohto roku. Rovnako uzávierka platí aj pre vozidlá MHD,“ povedala pre TASR hovorkyňa mesta Prešov Veronika Kmetóny Gazdová.
Doprava v smere od Košíc na Vranov nad Topľou bude podľa Dariny Sýkorovej z oddelenia dopravy, energetiky a životného prostredia Mestského úradu v Prešove možná z diaľničného privádzača cez Košickú ulicu v mieste stavby cez jeden jazdný pruh a ďalej cez Solivarskú, resp. Východnú ulicu, alebo odbočením z diaľničného privádzača na Jelšovú ulicu a pokračovaním cez Jesennú a Švábsku ulicu. V smere z mesta Prešov na Košice bude v mieste stavby vedená doprava v dvoch jazdných pruhoch cez Košickú s pokračovaním na Petroviansku ulicu.
„Dopravná obsluha rodinných domov a prevádzok na Švábskej a Chalupkovej ulici bude možná obojsmerne cez Švábsku ulicu, pričom bude znemožnený vjazd a výjazd vozidiel na Košickú ulicu,“ povedala Sýkorová.
Pre vozidlá mestskej hromadnej dopravy (MHD) platí podľa Sýkorovej uzávera od začiatku septembra. Od 2.9., teda od začiatku školského roku, bude umožnený prejazd vozidiel MHD cez križovatku ulíc Košická – Švábska – Petrovianska v smere jazdy od Švábskej po Košickú ulicu, no zastávka MHD „Košická“ v obidvoch smeroch bude dočasne umiestnená na inom mieste na tejto ulici.
„Žiadame všetkých vodičov, aby v uvedenom období pri prejazde rekonštruovanou križovatkou a obchádzkovými trasami maximálne zvýšili pozornosť a ohľaduplnosť k ostatným účastníkom cestnej premávky, rešpektovali osadené dočasné dopravné značenie, prípadne pokyny príslušníkov polície, čím prispejú k zvýšeniu bezpečnosti a plynulosti dopravy,“ apeluje na vodičov hovorkyňa mesta Prešov.
Finálne práce tretej etapy Nábrežnej komunikácie a križovatky pri ZVL, ktorá ku komunikácii patrí, by sa mali zrealizovať v roku 2015.
 

Vyberte región

mark